Vychytávky

05.04.2011 02:03

V rostlinných dnech se většině případů se dá maso nahradit buď houbami, žampiony a nebo jen smaženou cibulkou, cuketou, sojovým masem či seitanem a podobnými....

Majolka, máslo a podobné lze nahradit Sojanézou a nebo Tofunétou. Dají se sehnat v obchodech s racionální výživou ale nevýhodou je omezená trvanlivost.

Z vlastní zkušenosti vím, že daleko více se budete cítit zasyceni v rostlinných dnech a také tyto dny nabízejí daleko více možností kombinací, než dny masové neboli živočišné.

V živočišných dnech stačí upéci maso /nebo i klobásu/ a obložit jí dostatečným množstvím zeleniny /////////NE hrášek, kukuřici a.t.d.!

Párky a uzeniny jsou vhodné pouze tehdy, známe li složení - nesmí onsahovat strouhánku, mouku,škrob a jiné rostlinné příměsi.Já vím, těžko se hledají ale jsou /z mé zkušenosti  masovýroba Toro Hlavečník, která zásobuje Globus/.

Na namazání pečiva se dají sehnat i čistě rostlinné roztírací tuky.

Podle některých dělitelů stravy se šlehačka dá považovat za neutrální. Je tedy možné uvařit třeba koprovou nebo houbovou či cibulovou nebo okurkovou. omáčku /samozřejmě bez masa a vývaru z něj/ jen s použitím základních surovin, mouky a šlehačky.

Pokud chcete v jednom dnu přejít z rostlinné stravy na živočišnou, je třeba dodržet alespoň čtyřhodinový půst.

Při obalování zeleniny je možné použít obalovací směs Hraška, ze které se také dají vyrábět pomazánky bez živočišných přídavků.