alternativní psychoterapie,vědma koučink, tarot

Zapečený květák nebo brokolice

07.04.2011 23:28

Suroviny - brokolice, květák, nebo jejich mražená směs, vejce, uzené masičko nebo šunka, strouhaný sýr, pepř. popř. porek muškátový oříšek /lehce/

Brokolici nebo květák krátce povaříme v osolené vodě a vodu slejeme, necháme okapat. Do zapékací misky naskládáme povařenou zeleninu, lehce opepříme přidáme strouhaný mjuškatový oříšek  a můžeme prosypat kolečky porku.Přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, nebo šunku a vše zapečeme s vejcem, do kterého jsme přidali trochu strouhaného sýra. /uzeného masa i sýra doporučuji dát opravdu málo, protože jídlo samo o sobě je dost syté.

Podáváme s okurkovým salátem nebo nakrájenými okurkami, rajčaty a mrkví či mrkvovým slátem.

Nesmíme k tomu podávat brambory, luštěniny, rýži a těstoviny.....

Fotografie použita dle Creative Commons Kirt Edblom  © 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode